Και η Κίνα μπαίνει στο πλευρό του Συριακού Στρατού στο Idlib - Ποιους θέλει να τελειώσει επί τόπου για να μη γυρίσουν πίσω


Freepen.gr - Η Κίνα θα βοηθήσει τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) στην επερχόμενη μάχη του στο νοτιοδυτικό Idlib, δήλωσε ο Πρεσβευτής της Κίνας στη Συρία, Qi Qianjin, αυτή την εβδομάδα στην Al-Watan.

Σύμφωνα με την Al-Watan, ο Qianjin δήλωσε στην εφημερίδα της Συρίας ότι ο κινεζικός στρατός είναι έτοιμος να συμμετάσχει «κάπως» στην επικείμενη επίθεση του Idlib, ιδίως λόγω της μεγάλης παρουσίας Ουιγούρων μαχητών  κοντά στην πόλη της Jisr Al-Shughour.

"Ο κινεζικός στρατός έχει διαδραματίσει έναν επιτακτικό ρόλο στην προστασία της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της Κίνας. Ταυτόχρονα, η Κίνα επιθυμεί να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης", ανέφερε ο Qianjin στην Al-Watan.

Όταν ρωτήθηκε για την τρέχουσα σχέση μεταξύ των Συριακών και των Κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο Qianjin απήντησε: «Υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ της Συρίας και της Κίνας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

"Γνωρίζουμε επίσης ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας από τη Συρία δεν είναι μόνο προς όφελος του συριακού λαού, αλλά και του κινέζικου και όλου του κόσμου", συνέχισε.

"Υπήρξε μια σταθερή συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατών που προέρχονται από την Κίνα", πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

Σήμερα, ο κινεζικός στρατός δεν έχει δυνάμεις στη Συρία, αλλά στέλνει περιοδικά συμβούλους για να συναντηθεί με τη Δαμασκό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail