Ούτε βήμα πίσω από τις ΗΠΑ - Απέρριψαν υπόγεια πρόταση της Αγκυρας για τράμπα Μπράνσον με Halkbank

Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε την προσπάθεια της Τουρκίας να συνδέσει την απελευθέρωση του αμερικανικού ποιμένα Andrew Brunson με ανακούφιση της τουρκικής Halkbank που αντιμετωπίζει δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά πρόστιμα, διαμηνύοντας στην Άγκυρα πως τα άλλα θέματα βρίσκονται εκτός τραπέζης μέχρι να απελευθερωθεί ο πάστορας, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στην Wall Street Journal.

Η απόρριψη θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ να επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Τουρκίας μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε η WSJ.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούχιν δήλωσε στις 16 Αυγούστου ότι πιθανές πρόσθετες κυρώσεις από τις ΗΠΑ είναι έτοιμες εάν η Τουρκία αρνηθεί να απελευθερώσει τον Μπράνσον, για τον οποίο η κυβέρνηση Trump δηλώνει ότι κρατείται παράνομα.

"Ένας πραγματικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ δε θα προχωρούσε στη σύλληψη του Brunson,σε πρώτο χρόνο" δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στην εφημερίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail