Game Over

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 Μέρκελ και Ερντογάν θα συναντηθούνε στην Γερμανία για να συζητήσουν -όπως επίσημα ανακοίνωσαν- την σύσφιξη των σχέσεων τους μετά την μεταξύ τους ένταση τον τελευταίο χρόνο. Για όσους γνωρίζουν οι σχέσεις Γερμανίας -Τουρκίας ουδέποτε πέρασαν κρίση, το αντίθετο. 

Greek Spirit

Η Γερμανία απο το 2012 προσπαθεί να βάλει την Τουρκία στην Ε.Ε. απο την πίσω πόρτα, με διάφορα κόλπα κάθε φορά, πότε ως μέλος με ειδική τελωνειακή σχέση, πότε θέλοντας να καταργήσει την βίζα για τους Τούρκους και να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ε.Ε. Τις προσπάθειες της Γερμανίας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. σταματούσε κάθε φορά η Γαλλία η οποία ωστόσο άλλαξε τακτική με τον Εμ.Μακρόν που έχει παντρευτεί μια κυρία στην ηλικία της μαμάς του και παράλληλα κατηγορείται ότι διατηρεί σχέσεις με ένα "νταυραντισμένο" σωματοφύλακα του, ο Μακρόν λοιπόν, αυτός ο ηγέτης, έσπευσε να δηλώσει υποταγή απο το τηλέφωνο προς τον Ερντογάν πριν απο λίγες ημέρες και όταν η κόντρα ΗΠΑ και Τουρκίας χτύπησε κόκκινα.

Η 28η Σεπτεμβρίου θα είναι η μέρα επιστέγασμα πολλών αρνητικών εξελίξεων για την Ελλάδα ή Ψωροκώσταινα ή προφητειοκώσταινα.

Εκείνη την ημέρα και ενώ Μέρκελ και Ερντογάν θα ανταλλάσσουν όρκους αγάπης στο Βερολίνο η EXXON θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ,κάτι θετικό το οποίο ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν μαζί με το γεγονός της εξόδου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου του FATIH για το οποίο μέχρι σήμερα η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα "τρυπήσει" σε τουρκικά χωρικά ύδατα αλλά σύμφωνα με άλλες δηλώσεις Τούρκων θα κάνει ότι χρειαστεί για να εξασφαλίσει τα διακαιώματα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου 2018 οι ΥΠΟΙΚ Γερμανίας και Τουρκίας θα έχουν συναντηθεί επίσημα σε χρόνο πρωθύστερο της συνάντησης Μερκελ -Ερντογάν.

Μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου η προφητειοκωσταινα ή αλλιώς Ελλάδα, θα έχει προσπαθήσει να "βγει στις αγορές" δηλαδή να πουλήσει ομόλογα με στόχο να βρει χρήμα για να πληρώσει μισθούς συντάξεις και δημόσιες δαπάνες. Απ΄το 2010 μέχρι τις 21 Αυγούστου 2018 την μηνιαία αυτή υποχρέωση κάλυπταν οι "δόσεις" της Τρόικας.

Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν θα αγοράσει ομόλογα , δηλαδή να δώσει χρήμα στην χώρα το οποίο θα λάβει πίσω με τόκο μετά απο μερικά χρόνια , και αυτό διότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και κανείς δεν εγγυάται ότι θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογά της σε πέντε- δέκα χρόνια.Έτσι οι οποιοι επενδυτές που θα αγοράσουν ομόλογα θα ζητήσουν υπέρογκους τόκους .Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και εάν η Ελλάδα ήθελε να δανειστεί με υπέρογκα επιτόκια όσο είναι στην ζώνη τους Ευρώ δεν μπορεί διότι αποδοχή υψηλών επιτοκίων αποτελεί παραδοχή εκποίησης και κατά συνέπεια χρεοκοπίας ,κάτι το οποίο η ευρωζώνη δεν μπορεί αποδεχτεί εφόσον θα συμπαρασύρει το να ΕΥΡΩ σε πτώση .Έτσι η Ε.Ε. θα ειναι υποχρεωμένη να μας ξαναβάλει σε καθεστώς μνημονίων μόνο που αυτή την φορά οι όροι θα αφορούν σε όσα η τροικανοί ήθελαν εξαρχής να κάνουν αλλά δεν μπόρεσαν.Οι όροι αυτοί θα είναι οι εκατοντάδες απολύσεις απόν το δημόσιο, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών . Οι μόνο αλώβητοι θα είναι οι αγρότες οι οποίοι ζούνε απο τις επιδοτήσεις δουλεύοντας δυο-τρεις μήνες τον χρόνο και πίνουνε τσίπουρα τους υπόλοιπους μήνες κατηγορώντας την κακούργα ΄΄κενωνία΄΄ και τους ΄΄Αθηναίους΄΄ και πνίγουν τον πόνο τους σε Μολδαβές εργάτριες της νύχτας.

Ακόμα και τα ζευγάρια των δημοσίων υπαλλήλων με διπλά μισθά και παροχές στο επόμενο μνημόνιο θα τα χάσουν όλα.

Και σαν μην φτάνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις διπλές εισροές "παράτυπων" μεταναστών που θα έρχονται τόσο απο το Αιγαίο όσο και απο την Γερμανία μιας και η "ελληνική κυβέρνηση" έχει αποδεχθεί την επιστροφή στην Ελλάδα όσων "παράτυπων" που διαμένουν στην Γερμανία αλλά δηλώνουν πρωτη χώρα εισόδου την προφητειοκώσταινα.

Όσο για την ρήξη των σχέσεων ΗΠΑ -Τουρκίας πρέπει να γνωρίζεται ότι στην βορειοανατολική Συρία και στην Μανμπίζ (Ιεράπολη) Τούρκοι και Αμερικάνοι περιπολούν μαζί και διατηρούν την περιοχή υπό έλεγχο απο κοινού.

Αλλάς πάμε πίσω στην μετά τις 28 Σπετεμβρίου εποχή .Η Ελλάδα-προφητειοκωσταινα, αφού θα έχει αποτύχει να "βγει" στις αγορές θα αναγκασθεί να εισέλθει σε νέο μνημόνιο το οποίο θα ρίξει το ΑΕΠ απο τα 174 δις στα μισά εφόσον οι οριζόντιες απολύσεις σε δημόσιο η κατάργηση των συντάξεων και η ποινικοποίηση του επιχειρείν σε μικρομεσαίο επίπεδο θα φέρει και την χρεοκοπία -επιτέλους- των τραπεζών οι οποίες πέρα απο τις στριμόκωλες και εμβριθείς και επιστημονικές φιοριτούρικες αναλύσεις ε΄χουν ένα και μοναδικό πρόβλημα, τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται .Τώρα ποιος μπορεί να νομίζει ότι στο νέο μνημόνιο θα συνεχίσουν να πληρώνουν όσοι ακόμα εξυπηρετούν τα δάνεια τους Τα έσοδα του κράτους απο την άμεση και έμεση φορολογία θα μηδενιστούν . Ο κίνδυνος για την ασύντακτη χρεοκοπία θα είναι άμεσος, αλλά εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει εντος ευρωζώνης τότε θα πάρει και το Ευρώ μαζί της. Η μόνη λύση θα είναι η Μέρκελ να ζητήσει απο τον Ερντογάν , εάν έχει την καλοσύνη, να εισβάλει στην Ελλάδα ,κάτι που και ο τρίτος άνθρωπος σε αυτόν τον έρωτα επιθυμεί, για δικούς του λόγους που έχουν να κανουν με την ακύρωση του EAST MED και της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια , κάτι που θα κάνει το Αιγαίο ελληνική λίμνη χωρίς διεθνή ύδατα στο υψος των Δωδεκανήσων και Κυκλάδων κάτι που φοβίζει την Ρωσία που θέλει τον διάδρομο Βόσπορο-Αιγαίο-Σουέζ-Άντεν καθαρό.

Μια εισβολή της Τουρκίας γλυτώνει ΔΝΤ και Ε.Ε. απο νέο μνημόνιο και παροχή κεφαλαίων χωρίς αντίκρυσμα που αμαυρώνει την εικόνα τους να "διασώζουν"οικονομίες, διατηρεί το Ευρώ ανέπαφο εφόσν με το που θα αρχίσει να διαγράφεται μια νέα αποσταθεροποίηση της Ελλάδας η Γερμανία θα επιρρίψει τις ευθύνες σε εξωγενή κι απρόβλεπτο παράγοντα όπως ένα βαρύ θερμό επεισόδιο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...