Άσφαιρη η βολή του Τραμπ για τα F-35 - Τι υπενθυμίζει τουρκικό ΜΜΕ

Lockheed Martin Aeronautics Photo
Freepen.gr - Μπορεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump να αποφάσισε να καθυστερήσει την παράδοση αεριωθούμενων αεροσκαφών F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία αλλά η τουρκική Dailysabah υπενθυμίζει ότι η τουρκική εταιρεία Ayesaş είναι ο μοναδικός προμηθευτής δύο βασικών μερών του αεροσκάφους της Lockheed Martin.

Παρόλο που περίπου 10 τουρκικές εταιρείες κατασκευάζουν διάφορα εξαρτήματα των αεροσκαφών, η Ayesaş είναι ο μοναδικός πάροχος της πανοραμικής οθόνης του πιλοτηρίου και της μονάδας τηλεχειρισμού πυραύλων.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως οι ενέργειες των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσαν να αντιστραφούν, καθώς η Τουρκία κατέχει πολύτιμο μερίδιο στην παραγωγή των αεροσκαφών F-35.

Επί του παρόντος είναι γνωστό ότι η απαγόρευση καθυστέρησης παράδοσης των F-35 είναι μάλλον κούφια αφού ούτως ή άλλως δεν επρόκειτο να παραδοθούν στην πράξη τα δύο πρώτα μέσα στις επόμενες 90 ημέρες. 

Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν εύκολα την Τουρκία. Θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο. Και όσον αφορά τον Μπράνσον, ήδη το κάλεσμα του προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν για εποικοδομιτική στάση από τις ΗΠΑ, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια προσπάθεια αναζήτησης συμβιβασμού όπου η Τουρκία θα κάνει το θέλημα του Λευκού Οίκου δίχως να διασυρθεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail