Σε αναμμένα κάρβουνα οι Τούρκοι - Ο Τραμπ υπέγραψε το πάγωμα της παράδοσης των F-35

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ενέκρινε αργά τη Δευτέρα έναν νόμο για τον αμυντικό προϋπολογισμό που καθυστερεί την παράδοση των F-35 Joint Strike Fighter στην Τουρκία.

Σε μια τελετή στην στρατιωτική βάση Fort Drum στη Νέα Υόρκη, ο Trump εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την ταχεία έγκριση του νόμου για το National Defense Authorization Act (NDAA) του Κογκρέσου, λέγοντας: «Θα ενισχύσουμε τον στρατό μας όπως ποτέ άλλοτε".

Μια τροποποίηση του NDAA απαγορεύει τις πωλήσεις F-35 στην Τουρκία μέχρις ότου το Πεντάγωνο εκδώσει έκθεση σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής σε 90 ημέρες.

Η έκθεση αναμένεται να περιλαμβάνει αξιολόγηση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα του F-35 καθώς και των κινδύνων που θα μπορούσε να προκαλέσει η αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Η απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο από την Επιτροπή Διάσκεψης του Κογκρέσου. Ο υπουργός Άμυνας Jim Mattis, σε επιστολή προς τη Γερουσία στις 7 Ιουλίου, απέρριψε την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπή σε μια αλυσίδα εφοδιασμού για τον στρατό των Η.Π.Α. και τους συνεργάτες του, αυξάνοντας παράλληλα άλλα έξοδα του προγράμματος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail