Μεγάλη φασαρία για το τίποτε - Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την...καθυστέρηση της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία


Freepen.gr - Η Γερουσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση για καθυστέρηση στην παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία εγκρίθηκε με ψήφους 87-10 στη Γενική Συνέλευση.

Η ενέργεια θα τεθεί σε ισχύ ενάντια στην Τουρκία κατόπιν έγκρισης του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, η οποία αναμένεται, λαμβάνοντας υπόψη τις κυρώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την προφυλάκιση από την Τουρκία του Αμερικανικού πάστορα Andrew Brunson.

Η απόφαση για τα αεροσκάφη F-35 ελήφθη λίγες μόνο ώρες αφότου το υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. ανακοίνωσε κυρώσεις κατά του Τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης Abdülhamit Gül και του Τούρκου  υπουργού Εσωτερικών Süleyman Soylu σε αντίποινα για την κράτηση του Brunson στην Τουρκία.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς  F-35 και τα δύο πρώτα αεροσκάφη των 30 εγκεκριμένων παραδόθηκαν στην Τουρκία σε αμερικανικό έδαφος τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο μεγάλη φασαρία για το τίποτε αφού θα καθυστερήσει απλά η παράδοση αλλά στο ενδιάμεσο οι Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται κανονικά στο νέο μαχητικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail