Οι ΗΠΑ έτοιμες να ξεμπλοκάρουν τα F-35 μόλις η Αγκυρα κάνει στροφή κι ακυρώσει τους S-400

AFP
Freepen.gr - Μια αμερικανική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου σημείωσε ότι εάν η τουρκική κυβέρνηση ακυρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, η ​​Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αποσύρει τη δέσμευσή της για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα με Τούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTV.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μιχαήλ Τέρνερ, που εκπροσωπεί το 10ο διαμέρισμα του Οχάιο, συναντήθηκε με αξιωματούχους των υπουργείων εξωτερικών και άμυνας της Τουρκίας και με τον αναπληρωτή υπουργό νεολαίας και αθλητισμού Osman Aşkın Bak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική αντιπροσωπεία γνωστοποίησε την επιθυμία να διορθωθεί η τεταμένη σχέση μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ, ενώ οι Τούρκοι αξιωματούχοι ζήτησαν να αλλάξει η αρνητική στάση απέναντι στην Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Η συνάντηση αφορούσε επίσης τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, με τους αξιωματούχους να ζητούν από τις ΗΠΑ να στηρίξουν καλύτερα τις προσπάθειες της Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail