Οι Τούρκοι πιλότοι συνεχίζουν κανονικά την εκπαίδευση στα F-35 - Σε 90 ημέρες η τελική απόφαση

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ υπέγραψε τη Δευτέρα το νομοσχέδιο εθνικής άμυνας που θα εμποδίσει τις πωλήσεις όπλων ΗΠΑ στην Τουρκία για 90 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των νέων αεροσκαφών F-35 που έχει παραγγείλει η γειτονική χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία παρέλαβε το πρώτο ζευγάρι F-35 τον Ιούνιο. Ωστόσο, τα αεροπλάνα παραμένουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκπαιδεύονται οι Τούρκοι πιλότοι και δεν αναμένεται να προσγειωθούν στην Τουρκία, τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019.

Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προγραμματισμένη κάποια παράδοση μέσα στις επόμενες 90 ημέρες, η αναστολή πρακτικά δεν έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα και όλα θα εξαρτηθούν από την έκθεση του Πενταγώνου σχετικά με την Τουρκία τις επόμενες 90 ημέρες.

Ο Eric Pahon, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, δήλωσε στο Ahvalnews ότι η εκπαίδευση του τουρκικού προσωπικού F-35 στη βάση αεροπορικών δυνάμεων του Luke θα συνεχιστεί μέχρι να υποβληθεί στο Κογκρέσο η σχετική έκθεση που θα κρίνει και τις εξελίξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail