Ισπανικό Eurofighter εξαπέλυσε κατά λάθος πύραυλο στον εναέριο χώρο της Εσθονίας - Αναζητείται το βλήμα

Freepen.gr - Οι Εσθονικές Ενοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι ένας ισπανικό μαχτικό Eurofighter Typhoon 2000 εξαπέλυσε κατά λάθος έναν πύραυλο εντός του εναερίου χώρου της Εσθονίας στις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το περιστατικό συνέβη στις 7 Αυγούστου στις 3:44 μ.μ. στο EEDT στο χωριό Πάνγκοδι κοντά στην πόλη Οτεπάα.

Ο πυραύλος του Eurofighter ήταν εξοπλισμένος με λειτουργία αυτοκαταστροφής που θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί καθώς πυροδοτήθηκε κατά λάθος, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι ο πυραύλος έφτασε στο έδαφος. Ο πυραύλος τύπου AMRAAM είναι μήκους 3,7 μέτρων (12,1 πόδια), με διάμετρο 18 cm (7 '') και φέρει εκρηκτικά. Η τελευταία εικαζόμενη θέση του πυραύλου ήταν 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) βόρεια της εσθονικής πόλης Tartu.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ζήτησαν τους κατοίκους της περιοχής σε περίπτωση που εντοπίσουν τον πύραυλο ή μέρη του, να μην το προσεγγίσουν και να αναφέρουν αμέσως το εύρημα.

Το μαχητικό επέστρεψε στη βάση αεροπορικής δύναμης της Λιθουανίας στο διεθνές αεροδρόμιο Šiauliai όπου βρίσκεται εκεί στα πλαίσια εναέριων περιπολιών της Βαλτικής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail