Ο επικεφαλής της Bundesbank στηρίζει την Τουρκία βάζοντας εκρηκτικά στα θεμέλια του ευρώ με τις δηλώσεις του!

φωτο: ΑFΡ
Freepen.gr - Ο Jens Weidmann, επικεφαλής της Γερμανικής Bundesbank, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ανεξαρτησία της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας ήταν σημαντική για την ανάκαμψη της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Επέστησε ωστόσο ανησυχίες σχετικά με τους κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με ένωση ξένων δημοσιογράφων:

"Τα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Τουρκία έχουν καταστήσει σαφές ένα πράγμα: Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείς από τις κρίσεις είναι να ακολουθήσεις αξιόπιστες και υπεύθυνες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές καθώς και να υπάρχει μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική που θα παρέχει σταθερότητα τιμών", δήλωσε ο Weidmann.

Ανεξάρτησία της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, υποστηρίζει ο Weidmann, κάτι δηλαδή που δεν υπάρχει με το ευρώ εκτός αν λέγεσαι Χανς και μένεις στο Μόναχο. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail