Ζητούν από τον Ερντογάν να το πάει μέχρι τέλους: Κλείσε το Ιντσιρλίκ, πέταξε έξω τις καπνοβιομηχανίες κι ακύρωσε τη συμφωνία με την Boeing!

Freepen.gr - Ο βουλευτής και ανώτερο στέλεχος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης της Τουρκίας (CHP) Ali Öztunç κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει την στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), ανέφερε η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet.

Η αεροπορική βάση του İncirlik στη νότια Τουρκία χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη δεκαετία του 1950, αλλά η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει μειώσει την εξάρτησή της από την περιοχή, ανταποκρινόμενη στις πρόσφατες τουρκικές απειλές περί κλεισίματός της, μετασταθμεύοντας αεροσκάφη σε άλλες περιοχές στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

"Θέλω να πω κάτι στην κυβέρνηση. Αν είναι αυθεντική στον αγώνα της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει αμέσως τη βάση του İncirlik", δήλωσε ο Öztunç ο οποίος δεν σταμάτησε μόνο εδώ. Σημείωσε ότι η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τις αμερικανικές επιχειρήσεις από τη θέση τους στην εγχώρια αγορά καπνού και να μειώσει τα εμπόδια στις τουρκικές επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται εκεί, να επανεθνικοποιήσει τη βιομηχανία ζάχαρης, να αφαιρεθούν τα πολυτελή αμερικανικά οχήματα των φυλάκων του προεδρικού παλατιού και να ακυρωθεί ο πρόσφατος διαγωνισμός για αεροπλάνα που κέρδισε η Boeing.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail