Την πάτησε η Τουρκία με το Ιντλίμπ - Λαβρόφ: Ο Πούτιν θα σας πει τι θα γίνει, η εκεχειρία απέτυχε!

Freepen.gr - "Μια στρατιωτική λύση θα προκαλέσει καταστροφή", ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Ρώσο ομόλογό του, αναφερόμενος στην κατάσταση στην επαρχία του Idlib στη Συρία.

"Μια λύση με βία στο Idlib θα υπονόμευε την εμπιστοσύνη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας καθώς και την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων στην κατάπαυση του πυρός", πρόσθεσε.

Από τη δική του πλευρά, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος θα "μιλήσουν λεπτομερώς για αυτό το θέμα".

"Όταν δημιουργήθηκε η ζώνη αποκλιμάκωσης στο Idlib, κανείς δεν πρότεινε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες για να κρύβονται πίσω από τον άμαχο πληθυσμό σαν ανθρώπινη ασπίδα", ανέφερε ο Λαβρόφ μιλώντας για πολύπλευρη κατάσταση και ζητώντας να διαχωριστεί η υγιής αντιπολίτευση από τους τρομοκράτες.

Με λίγα λόγια ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε στον Τούρκο ομόλογό του πως η εκεχειρία απέτυχε και πλέον ήρθε η ώρα η Τουρκία να σηκωθεί και να φύγει από την περιοχή.

Αυτό είναι που λέγαμε ήδη από το 2016 στη Freepen.gr, ότι δηλαδή εύκολα θα μπει ο Ερντογάν στη Συρία αλλά η έξοδός του θα αποδειχθεί αρκετά δύσκολη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail