Οι πρόσφυγες αρνούνται να επιστρέψουν στην Παλμύρα - Φοβούνται τους Αμερικάνους!

Freepen.gr - Οι Σύριοι πρόσφυγες φοβούνται να επιστρέψουν στην πόλη της Παλμύρα στην επαρχία της Χομς της Συρίας, όσο υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο αλ Τανφ καθώς και ορισμένοι περιφερόμενοι τρομοκράτες της Daesh στη γειτονική έρημο, δήλωσε ο Talal Barazi, περιφερειακός κυβερνήτης την Τετάρτη.

"Λίγοι άνθρωποι έχουν επιστρέψει - μόνο 200 οικογένειες ... Οι άνθρωποι ανησυχούν, φοβούνται να επιστρέψουν στην Παλμύρα, καθώς και στην Σούκνα, επειδή βρίσκονται κοντά στην αμερικανική βάση στο Τανφ. Υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα εκεί, καθώς και αρκετές μονάδες IS, οι οποίες περιπλανιούνται στην έρημο", δήλωσε ο Barazi.

Πρόσθεσε ότι οι Σύριοι θα αισθάνονταν ασφαλείς μόνο όταν η Daesh εξαλειφθεί πλήρως και οι Αμερικανοί στρατιώτες εγκαταλείψουν το Αλ Τανφ. Προφανώς δεν έχουν άδικο. Ο Στρατός δεν μπορεί να επιχειρήσει κοντά στο Τανφ για να εκκαθαρίσει πλήρως το ISIS υπό το φόβο μιας αμερικανικής επίθεσης. Στον αντίποδα οι διάσπαρτοι τρομοκρατικοί πυρήνες έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο κινούμενοι δίπλα στους Αμερικάνους, χρησιμοποιώντας την περιοχή ως ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις αφού ούτε οι ΗΠΑ τους καταδιώκουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail