Βελιγράδι κατά πάντων και Σκοπίων: Υποκριτές που λέτε ότι δεν αλλάζουν τώρα τα σύνορα, τι κάνατε όταν μας βομβαρδίζαν;

Freepen.gr - "Η πρόταση διαίρεσης του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ Σέρβων και Αλβανών αποτελεί έκφραση της βούλησης να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το Κοσσυφοπέδιο και δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως αδυναμία", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς την Παρασκευή στο Βελιγράδι.

"Αυτοί που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αλλαγή ορίων θα πρέπει να ντρέπονται. Εκείνοι που μας βομβάρδισαν και παραβίασαν τα σύνορά μας είναι υποκριτές. Αυτό ισχύει για την πΓΔΜ, η οποία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και τώρα λέει ότι δεν υπάρχει αλλαγή των συνόρων. Τώρα που άρχισε να χορεύει η αρκούδα και στην αυλή τους θυμήθηκαν ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν. Τότε τι ήταν η απόσχιση του Κοσόβου που αναγνώρισαν. Ντροπή τους»  », πρόσθεσε ο Ντάτσιτς.

Μετά από συνάντηση με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ο Ντάτσιτς υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι μίλησε ανοιχτά για την εδαφική διαίρεση ως τη μοναδική λύση για το Κοσσυφοπέδιο. Και σύμφωνα με αυτόν, για τη Ρωσία είναι αποδεκτή ό, τι είναι αποδεκτό για τη Σερβία.

Από την άλλη, ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πρίστινα, Γκρεγκ Ντελάγιε, δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail