Οι πρώτες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία είναι γεγονός - Στο στόχαστρο δύο Τούρκοι υπουργοί

US President Donald Trump and Turkish President Tayyip Erdogan at a NATO summit in Brussels. © Kevin Lamarque/File Photo / Reuters
Freepen.gr - Οι πρώτες κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία για το θέμα του Αμερικανού πάστορα, Αντριου Μπράνσον είναι γεγονός και αφορούν σε δύο υπουργούς, τον υπουργό Δικαιοσύνης , Αμπντουλχάμιτ Γκιουλ και τον υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σάιλου, όπως δήλωσε ηΣάρα Χάκαμπι Σάντερς, γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χούκα Μπιμπεϊς Σάντερς .

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει κυρώσεις εναντίον των δύο Τούρκων υπουργών σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του Μπράνσον, ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης και κάτοικος της Τουρκίας εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, αλλά συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας της Άγκυρας για το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016 που απέτυχε. Ο Μπράνσον αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών αν εάν κριθεί ένοχος για την υποστήριξη του πραξικοπήματος.

Οι δύο υπουργοί θεωρείται ότι «διαδραμάτισαν ηγετικούς ρόλους στους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη σύλληψη και κράτηση» του Μπράνσον, ανέφερε σε ανακοίνωση το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Οικονομικών κατηγόρησε τους δυο για "την εφαρμογή των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία." Όλες οι ιδιοκτησίες τους εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ έχουν μπλοκαριστεί και οι Αμερικανοί πολίτες "απαγορεύεται γενικά να πραγματοποιούν συναλλαγές" με τους δύο Τούρκους αξιωματούχους.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail