Τουρκοκύπριος ψευδοϋπουργός δε θέλει την ένταση αλλά απειλεί την Κύπρο με καταστροφή για τις γεωτρήσεις


Freepen.gr - Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κι, υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά διεξάγει διεθνείς διπλωματικές προσπάθειες για να ηρεμήσουν τα ταραγμένα γεωπολιτικά ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι το αντίθετο αναφέρει η haberkibris.com.  

Ο Οζερσάι συμμετείχε στο πρόγραμμα «Missing Stay» στο BRT και αξιολόγησε τις δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και τις πρωτοβουλίες της τουρκικής πλευράς.

Ο τουρκοκύπριος ωστόσο απειλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι αν συνεχίσει τις σημερινές της δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις, τότε θα υλοποιηθεί ένα καταστροφικό σενάριο στην περιοχή και η ένταση θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Αντίθετα ο Οζερσάι κάνει λόγο για "συμβιβαστική" λύση των δύο μερών λέγοντας ότι ο πλούτος της ανατολικής Μεσογείου ανήκει και στις δύο "κοινότητες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail