Σε επίπεδα αξίας χαρτοπετσέτας η τουρκική λίρα - Τρελές αποδόσεις για τα κρατικά χρεόγραφα για όποιον τολμά να τα αγγίξει

MelSi MelSi / pixabay
Freepen.gr - Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η τουρκική λίρα Τουρκίας μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος των δύο Τούρκων υπουργών εξαιτίας της υπόθεσης Μπράνσον. Η ισοτιμία με το δολάριο άγγιξε σήμερ το 5,0924 ενώ η συνολική υποτίμηση της λίρας από τις αρχές του χρόνου έχει φτάσει στο 26%.

Πιέσεις δέχεται και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης με τον δείκτη BIST 100 να υποχωρεί 2,6% με τον δείκτη να έχει υποχωρήσει κατά 18% μέσα στη χρονιά.

Στην αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του δεκαετούς τουρκικού ομολόγου έκανε άλμα 89 μονάδων βάσης, στα επίπεδα ρεκόρ του 19,48%.

Η Άγκυρα απείλησε με τη σειρά της τις ΗΠΑ με αντίποινα ύστερα από τις κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος, που όμως δεν ήταν και τόσο μεγάλες όσο είχαν προπαγανδιστεί από τον ίδιο τον Τραμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail