Αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία “μέχρι νεωτέρας”

Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018. Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.

Τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν και αποτελούν μια προσπάθεια να στηριχθεί το αφήγημα της “συνεννόησης με την Τουρκία”, η οποία φυσικά ποτέ δεν προέκυψε, με ευθύνη της Άγκυρας. Η Τουρκία έτσι κι αλλιώς έχει καταπατήσει βάναυσα ακόμη και τις πιο χρήσιμες προβλέψεις των ΜΟΕ, όπως για παράδειγμα η αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θέρους και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Αντιθέτως η ελληνική πλευρά τηρούσε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα.

Η απόφαση για αναστολή των ΜΟΕ, μέχρι νεοτέρας ίσως να ΄χει να κάνει και με την συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Έτσι κι αλλιώς η Αθήνα έχει πολλούς λόγους για να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Π. Καρβουνόπουλος
Αναδημοσίευση από: militaire.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...