Εθνικό Αστεροσκοπείο - Βίντεο: Έτσι έπνευσαν οι άνεμοι την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς

Στο βίντεο που ακολουθεί έχει γίνει προσπάθεια να δοθεί, με απλό τρόπο, η περιγραφή της μετεωρολογικής κατάστασης που επικρατούσε την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στην περιοχή της Αττικής, αναφέρει το meteo.gr.

Δίνονται στοιχεία για το ανεμολογικό πεδίο της ημέρας, καθώς και πιλοτική εφαρμογή του μοντέλου διάδοσης του μετώπου πυρκαγιάς από την Πεντέλη προς τις ακτές της ανατολικής Αττικής (σημειώνουμε ότι η διάδοση του μετώπου, σύμφωνα με το μοντέλο, γίνεται πιο αργά απ'ότι στην πραγματικότητα).

Η βελτίωση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ώστε να παραδοθεί στους ενδιαφερόμενους φορείς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πρόγνωσης της εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Κ. Λαγουβάρδος, Θ. Γιάνναρος, Α. Μπεζές, Σ. Ντάφης, Β. Κοτρώνη

Αξίζει να σημειωθεί πως η πυρκαγιά της Αν. Αττικής είναι η δεύτερη φυσική καταστροφή με τα περισσότερα θύματα στη χώρα μας μετά το φονικό καύσωνα του Ιουλίου 1987.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail