Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Ταυτότητα Οφειλής στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι που προσπαθούν να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους

Αναδημοσίευση από: news.gr

Δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι που προσπαθούν να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2018 μέσα από το Taxisnet. Η μαζική επίσκεψη φορολογουμένων στην πύλη της ΑΑΔΕ οδηγεί σε υπερφόρτωση του συστήματος με αποτέλεσμα συχνά να «πέφτει» και να μην επιτρέπει εργασίες.
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Ταυτότητα Οφειλής

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι από την σελίδα της ΑΑΔΕ στην εφαρμογή Δήλωση Ε9 / ΕΝΦΙΑ.

Στη συνέχεια θα πρέπει να βάλουν του προσωπικούς κωδικούς. Η σελίδα που θα ανοίξει αφορά το 2019 και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αλλάξουν έτος σε 2018. Εκεί θα βρουν τα εκκαθαριστικά με τις δόσεις και τον ΕΝΦΙΑ 2018.

Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να μπουν στην προσωποποιημένη πληροφόρηση και από εκεί στις οφειλές εκτός ρύθμισης. Εκεί δεν θα βρουν το εκκαθαριστικό, αλλά θα βρουν την ταυτότητα οφειλής και θα δουν τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν.

Η «Ταυτότητα Οφειλής» (Τ.Ο.) ακολουθεί την οφειλή μέχρι την πλήρη εξόφληση της.

Για την πληρωμή του συνόλου ή μέρους της οφειλής σας, εξυπηρετείστε κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, παρακαλούμε ελέγχετε το αποδεικτικό πληρωμής που λαμβάνετε έντυπα ή ηλεκτρονικά από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ, ώστε να αναγράφεται η μορφή Τ.Ο.
Έσοδα 3 δισ. περιμένει το κράτος από τον ΕΝΦΙΑ

O φόρος που βεβαιώθηκε σε 7.368.472 ιδιοκτήτες ακινήτων (φυσικά και νομικά πρόσωπα) φέτος είναι ύψους 3,093 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικό φόρο μοιράζονται 6.279.207 φυσικά πρόσωπα τα οποία καλούνται να σηκώσουν ένα βάρος 2,64 δισ. ευρώ (2,37 δισ. ευρώ κύριο φόρο και 367 εκατ. ευρώ συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ) και 51.948 νομικά πρόσωπα με συνολικά βεβαιωμένο φόρο ύψους 450,799 εκατ. ευρώ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...