Δέσποτα που σε πείραξαν οι πένθιμες καμπάνες, δε σε είδαμε να διαμαρτύρεσαι για το Βερύκιο ή εκείνους που είχαν τον Αι Νικόλα στα σκέλια

Ευλογία και άδεια από τον Μητροπολίτη για να χτυπάνε οι πιστοί πένθιμα τις καμπάνες στις εκκλησίες που έχτισαν από τις τσέπες τους; Τι μας λες;

Ραχήλ Μακρή

Για τους γιατρούς που δεν έχει η Ιθάκη επιστολή δεν είδαμε πουθενά διαμαρτυρίας.
Για τις παρελάσεις των γκευ που ντυμένοι με φουστάνια είχαν τον άγιο Νικόλαο στα σκέλια τους, δεν είδαμε να διαμαρτύρεστε.

Για τις ύβρεις του κολλητού του πρωθυπουργού Βερύκιου στην Παναγία και τον Χριστό δεν έβγαλες ανακοίνωση. Αρκετά με σας. Όσες καμπάνες θελουμε θα χτυπάμε και δεν θα σας ρωτήσουμε.

Στο Μέτωπο Νίκης υπάρχει πρόταση για το θέμα της εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες θα εκλέγονται στις περιφέρειες τους από τους χριστιανούς, όπως αποφασίστηκε με τους μουφτήδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης:

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.»

μαυρες σημαίες έπρεπε να είχατε αναρτήσει.......εσείς που ζείτε? σε άλλη χώρα
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail