Υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ - Ένα από τέσσερα υπερόπλα του Ναυτικού που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα

Υποβρύχιο "Ματρώζος" -  Ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μη πυρηνικό υποβρύχιο.

Από: Scripta Manent non verba

Όσοι ασχολούνται σε βάθος με τα δρώμενα του πολεμικού Ναυτικού γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο υποβρύχιο μαζί με το αντίστοιχο "Κατσώνης" είναι Ελληνικής κατασκευής (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 2014-2016 ) μετά από σύμβαση με την Γερμανική μητρική εταιρεία που τα κατασκευάζει, την Γερμανική Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH.

Η Ελλάδα έχει στον στόλο της 4 υποβρύχια τύπου 214

Το "Ματρώζος", το "Κατσώνης", το ξακουστό στο ΝΑΤΟ "Πιπίνος" που το έψαχναν σε Νατοϊκή άσκηση 20 ραντάρ και δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν, και το "Παπανικολής"

Το κάθε υποβρύχιο από αυτά μπορεί να εποπτεύει μια απόσταση που ξεκινά από τα στενά του Ελλησπόντου και τελειώνει στα στενά του Γιβραλτάρ.

Είναι σχεδόν αθόρυβο, σχεδόν αόρατο, μπορεί να μείνει στο βυθό 11 ημέρες χωρίς χρήση του αναπνευστήρα ή 30 ημέρες κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

Μόνο η Πορτογαλία έχει 2 τέτοια υποβρύχια σε ολόκληρη την Μεσόγειο και άλλα 6 η Νότια Κορέα.

12 υποβρύχια τύπου 214 υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη και η Ελλάδα έχει τα 4 από τα οποία τα 2 είναι καθαρά Ελληνικής κατασκευής και μάλιστα καινούργια.

Η Τουρκία έχει παραγγείλει 6 από την Γερμανία αλλά θα τα παραλάβει πολύ αργότερα, μετά από 5 χρόνια.

Μέχρι τότε στο βυθό του Αιγαίου βρίσκεται ένα από τα 3-4 ατού του Ελληνικού στρατού, τα 4 υποβρύχια τύπου 214.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε άλλες λεπτομέρειες, ούτε για το τι οπλισμό φέρουν αυτά τα υποβρύχια ή οτιδήποτε άλλο.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...