Όσον αφορά εξόφληση φόρου για φέτος: Δεν κερδίζετε τίποτε με εφάπαξ εξόφληση!


Bru-nO / pixabay
Για φέτος το ΥΠΟΙΚ αποφάσισε να κάνει οικονομία και άλλαξε τα δεδομένα όσον αφορά την πληρωμή του φόρου από τους φορολογούμενους όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Δηλαδή κατήργησε την έκπτωση του 1,5% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου. 

ΤΣΙΑΜΗΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά συνέπεια δεν συμφέρει κανέναν να πάει και να πληρώσει το σύνολο του ποσού, αλλά να το εξοφλήσει σε δόσεις, και να μην επιβαρυνθεί άμεσα το σύνολο της πληρωμής εφόσον δεν θα έχει καμία έκπτωση. Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτό θα έχει κάποια βραχυπρόθεσμη επίπτωση στα έσοδα των κρατικών ταμείων, και μάλιστα είναι ένα αρνητικό μέτρο για τους φορολογούμενους που είχαν τα χρήματα να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή τους.

Μάλιστα, μέσω των ειδικών προγραμμάτων των τραπεζών μπορεί κάποιος με πιστωτική κάρτα να εξοφλήσει είτε το σύνολο του ποσού είτε χωριστά σε έως 12 άτοκες δόσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ**** Υπάρχει όμως μία παγίδα εδώ στην οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Αν κάποιος δεν πληρώσει στην ώρα της την άτοκη δόση στην τράπεζα, τότε κινδυνεύει να επιβαρυνθεί με ετήσιο επιτόκιο που φθάνει το 17% ή και παραπάνω.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail