Ο Ζάεφ βγάζει συνεχώς γλώσσα και η Αθήνα έχει μουγγαθεί!

Την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την έχουν κατακρίνει πολλά δημοσιεύματα πολλών αξιόλογων αναλυτών, από την αρχή που την παρουσίασε ο πολύς κ. Κοτζιάς και οι αναλύσεις και οι κριτικές δεν έχουν έκτοτε τελειωμό. Αυτό φυσικά δείχνει ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ να εγκρίνει αυτό το ξεπούλημα με όσα προπαγανδιστικά κόλπα και αν επιχειρήσουν οι κυβερνήσεις του «σήμερα ή του αύριο!»

Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης

Αυτή η διαπίστωση δεν γίνεται τυχαία, αφού αυτήν ακριβώς φανερώνουν οι όποιες μετρήσεις επιτρέπουν οι εντολείς να δουν το φως της δημοσιότητας, που πέραν των ποσοστών απόρριψης της, δείχνουν ότι το τελικό κόστος για να υπογραφεί τελικά αυτή η κατάπτυστη Συμφωνία, θα είναι τεράστιο για την όποια ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να βάλει την υπογραφή της!

Από την άλλη πλευρά όμως, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζάεφ, κάνει και αυτός ότι είναι δυνατό για να εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση, αφού η καμπάνια που έχει ξεκινήσει για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο δημοψήφισμα που έχει αναγγείλει για τις 30 Σεπτεμβρίου, στηρίζεται στα εντελώς αντίθετα από αυτά που η ελληνική κυβέρνηση πλασάρει στο λαό.

Συγκεκριμένα, αυτό, που στην κυριολεξία κυριαρχεί σε όλα τα τηλεοπτικά σποτ, αλλά και στις αφίσες που αναρτώνται δημοσίως όπως και το προεκλογικό υλικό που μοιράζεται, είναι η διαφήμιση των μεγάλων επιτυχιών που επέτυχαν οι Σκοπιανοί στη διαπραγμάτευση, που περιελήφθησαν τελικά στη Συμφωνία, ήτοι: Διασφάλιση και αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας, ιθαγένειας και γλώσσας, Διατήρηση των διεθνών κωδικών ΜΚ/MKD, αλλά και των Συμβόλων.

Έτσι λοιπόν μέχρι την ήμερα του δημοψηφίσματος θα ακούμε να επαναλαμβάνονται συνεχώς αυτά τα «ωραία» επιχειρήματα, που δημιουργούν όχι μόνο την εντύπωση, αλλά περιγράφουν και την πραγματικότητα στο διεθνές περιβάλλον, το τι ακριβώς προβλέπει αυτή η Συμφωνία!

Και απέναντι σε αυτόν τον ορυμαγδό προπαγάνδας της σκοπιανής κυβέρνησης, η ελληνική έχει επιλέξει το ρόλο του αμίλητου κομπάρσου, έχει χάσει τη μιλιά της, αφού πρωτίστως αυτό που την ενδιαφέρει, είναι να περάσει θετικά το δημοψήφισμα και έτσι να ολοκληρώσει την αποστολή που της υπαγορεύτηκε. Αυτή όμως η μεγάλη βουβαμάρα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απλά επιβεβαιώνει όλους όσους ασκούν πολεμική κριτική στα σκοτεινά σχέδια που άπλωσε η κυβέρνηση για να περάσει αυτήν την αισχρή Συμφωνία.

Τα Σκόπια όμως αντιμετωπίζουν πολλά λόγια και σκληρή κριτική από την πλευρά των Αλβανών και αιτία είναι η έκδοση ταυτοτήτων που αναγράφεται η εθνικότητα ως «Μακεδονική». Αυτό δεν περνάει με αμελητέο τρόπο από τους Αλβανούς, που πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτόν αλλοιώνεται η πολυεθνική υπόσταση των Σκοπίων, επειδή παραβιάζεται η Συμφωνία της Αχρίδας, εκεί δηλαδή που αναγνωρίζεται η αλβανική οντότητα!

Τι σημαίνει αυτό; Κάτι πολύ σοβαρό για την τελική έκβαση του δημοψηφίσματος, αφού σε μεγάλο ποσοστό και βαθμό αυτή εξαρτάται από τη ψήφο των Αλβανών, έστω και αν τα κόμματα τα αλβανικά στηρίζουν την κυβερνήσει Ζάεφ. Και ακολουθεί το άλλο πρόβλημα αυτό της αναγνώρισης ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της αλβανικής, κάτι όμως που δεν προχώρησε μετά την απόρριψη από τον πρόεδρο των Σκοπίων Ιβανόφ του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και δεν επανέφερε ο Ζάεφ. Έτσι η μόνη κατοχύρωση που θα υπάρξει δια νόμου είναι η «μακεδονική» γλώσσα και θα επιδιωχθεί ο συμβιβασμός των Αλβανών, πιθανόν με κάποια άλλα ανταλλάγματα.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι, ακόμη και στην περίπτωση των Σκοπίων, η Συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σαφώς ενάντια των ελληνικών συμφερόντων, που αν τελικά μπορέσει και την περάσει αυτή στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θα είναι ένα απεχθές έγκλημα με ανυπολόγιστες ζημιές στην Πατρίδα μας, που δεν θα αργήσουν μάλιστα να φανούν αμέσως μετά τις τελικές υπογραφές.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η μεν κυβέρνηση μπορεί να υποχωρεί σε ότι προστάζεται, όμως ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσει έστω και με τη σιωπή του αυτό το έκτρωμα! Η κυβέρνηση μπορεί να έχει βγάλει το σκασμό, ο λαός όμως έχει κάθε δικαίωμα να μιλήσει και να πράξει! Και αυτό είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα κάνει!
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...