«Ο Συριακός Στρατός θα είναι σε θέση να απελευθερώσει την Αλεξανδρέττα από τους Τούρκους!»



Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός θα είναι σε θέση να καταλάβει την τουρκική επαρχία Hatay, αφού πρώτα τερματίσει την ισραηλινή κατοχή στο Γκολάν, υποστηρίζει ο Σύριος δημοσιογράφος Mohamed Sayed Ahmed σε άρθρο του για τη συριακή κρατική εφημερίδα Tishreen.

"Ο Τούρκος εχθρός ... θα αναγκαστεί να αποσυρθεί από το συριακό έδαφος που καταλαμβάνει, διότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοί του δεν θα δεχθούν τίποτα εκτός από την πλήρη απελευθέρωση του Αραβικού εδάφους της Συρίας", γράφει ο Ahmed.

Ο συγγραφέας αναφέρεται στο Hatay, τη νότια τουρκική επαρχία που πέρασε στην Τουρκία μετά από δημοψήφισμα το 1939, ενώ η Συρία εξακολουθούσε να είναι υπό την επιρροή της γαλλικής εντολής.

Οι τουρκικές δυνάμεις καταλαμβάνουν επί του παρόντος περιοχές στη βόρεια Συρία, τις οποίες ο Τούρκος στρατός κατέλαβε σε Αλ Μπαμπ και Αφρίν με διασυνοριακές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες τάχα για την καταπολέμηση του εξτρεμιστικού ισλαμικού κράτους και των κουρδικών μαχητών ως συνεργατών του PKK.

Αφού οι Τούρκοι στρατιώτες απομακρυνθούν από αυτές τις περιοχές, οι δυνάμεις της Συρίας θα αναλάβουν τον αγώνα για το Χατάι και θα αναγκάσουν την Τουρκία να «αποχωρήσει από την ιστορικά κατεχόμενη Αλεξανδέττα (Hatay), για την οποία το συριακό κράτος δεν θα δεχθεί να παραμείνει κατεχόμενη», γράφει ο Ahmed.

Η διαμάχη για τη νομιμότητα της Τουρκίας στη διακυβέρνηση του Χατάι έχει επανέλθει από την εκδήλωση της συριακής σύγκρουσης, η οποία είδε την τουρκική κυβέρνηση να λάβει μια ισχυρή στάση εναντίον της κυβέρνησης Assad.

Λέτε τελικά η Τουρκία στο τέλος όχι μόνο να μην κερδίσει τίποτε όπως φαίνεται, αλλά να απωλέσει και εδάφη υπέρ της Συρίας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail