Το πρόβλημα δεν είναι η εγκληματικότητα, αλλά η εγκληματική ανικανότητα των πολιτικών

Το Μάρτιο του 2017 με αφορμή το video της ΕΛΑΣ, αναρωτιόμουν που βάζουν τους εγκληματίες που συλλαμβάνουν (http://www.freepen.gr/2017/03/blog-post_5978.html).

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οι αριθμοί ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί. Τη διετία 2015-2016 συνέλαβε η αστυνομία 414.704 άτομα για ανθρωποκτονίες, κλοπές, ληστείες,διαρρήξεις, ναρκωτικά, απάτες, πλαστογραφίες και εξάθρωσε 681 σπείρες.


Τον ίδιο καιρό που συνέβαιναν αυτά τα ωραία οι φυλακές (συνήθως υπερπλήρεις) έχουν χωρητικότητα μόλις 10.000 άτομα , σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάλι.


Τι σημαίνει αυτό πρακτικα; Οτι κάνουν μια τρύπα στο νερό, Απο τη μια συλλαμβάνουν σκληρούς παραβατικούς και απο την άλλη αφού τους ταυτοποιήσουν και ορίσουν τακτική δικάσιμο (του γνωστού Αγίου) τους αφήνουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους. Ακόμα και όταν είναι αγνώστου διαμονής...

Αυτό το τελευταίο το "αγνώστου διαμονής" είναι ανέκδοτο για αρκετές χώρες , όπου είσαι υποχρεωμένος να δηλώνεις τον τόπο κατοικίας σου όταν μετακομίζεις. ¨Οχι όμως για την Ελλάδα, όπου εχουμε πολιτικούς-ανέκδοτα.

Η δολοφονία που ήταν συνέπεια ληστείας στον Λόφο του Φιλοπάππου ήταν αναμενόμενη όπως και άλλες μελλοντικές ληστείες και δολοφονίες. Οσο δεν κάνεις τίποτα, ή "κοροϊδεύεις τον κόσμο" κάνοντας οτι ασχολείσαι με την εγκληματικότητα, τόσο μεγαλώνει, θεριεύει με την είσοδο και άλλων σκληρών παραβατικών στη χώρα.

Απο τις χώρες της Σαρίας στη χώρα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας ακόμα και για τα μεγαλύτερα κακουργήματα.

Ενα δημόσιο ανοιχτό ερώτημα για τον υπουργό δικαιοσύνης, τον υπουργό εσωτερικών και τον πρώην υπουργό εσωτερικών.

Απο την ανακοίνωση της Αστυνομίας το Μάρτιο του 2018 διαβάζουμε

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=77650&Itemid=2054&lang=

"Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν, με τη χρήση και με απειλή μαχαιριών, ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έπειτα από πολυήμερες έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιοποιήθηκαν όλα τα συλλεχθέντα στοιχεία, διακρίβωσε την εγκληματική δράση της ομάδας και επετεύχθη η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός των δραστών.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε στις 6-3-2018 επιχείρηση στην περιοχή του Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι (6) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, μέλη της σπείρας. Ακόμη, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 19χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ληστεία καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δώδεκα (12) υπήκοοι Πακιστάν, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας, από διμήνου και πλέον, διέπρατταν ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών, με ιδιαίτερη σκληρότητα στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ιδίως στον λόφο του Φιλοπάππου, εκμεταλλευόμενοι την εδαφική ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα, τις βραδινές κυρίως ώρες.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, ενεργούσαν ομαδικά και ταυτόχρονα, αιφνιδιάζοντας και περικυκλώνοντας τα θύματά τους και στη συνέχεια με την απειλή μαχαιριών, τους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση των μαχαιριών που έφεραν, με ανθρωποκτόνο πρόθεση."


Το ερώτημα λοιπόν είναι απο αυτούς τους 7 σκληρούς παραβατικούς που έκαναν χρήση μαχαιριών με ανθρωποκτόνο πρόθεση όπως γράφει η ανακοίνωση , πόσοι παρέμειναν στις φυλακές για να δικαστούν, να εκτίσουν τις ποινές τους και στη συνέχεια να απελαθούν; Το ιδιο ερώτημα ισχύει και για τους 12 συνεργούς τους.

Προφανώς ελάχιστοι, ίσως κανένας απο αυτούς. Ειδικά όταν πρόκειται για τους "καλοδεχούμενους". "17 χρονους" , "επενδυτές", "τα καημένα τα προσφυγόπουλα" υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα "φιλανθρώπων" , "αλληλέγγυων" που τους προστατεύει, ώστε να μην τιμωρούνται και να μην απελαύνονται απο τη χώρα ποτέ.

Υπάρχει επίσης μια ιδιότυπη ασυλία στη δημοσίευση ονομάτων και φωτογραφιών, όπως βλέπουμε σε άλλες περιπτώσεις παραβατικών άγνωστο γιατί. Ίσως αν υπήρχε θα βλέπαμε ανάμεσα στους δολοφόνους του Νικόλα πρόσωπο ή πρόσωπα που είχαν συλληφθεί πριν απο ένα πεντάμηνο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει πια πρόληψη του εγκλήματος αλλά ούτε καταστολή πια σε αυτή τη χώρα. Κοροϊδία μόνο υπάρχει, να κάνουν οτι προσπαθούν να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα με σφεντόνα και μάλιστα με κομμένο λάστιχο.

Μην περιμένετε να δείτε βελτίωση της κατάστασης όσο τα αστυνομικά τμήματα γίνονται οχυρά μετά τη δύση του ήλιου και κλείνουν ολόκληρο το τετράγωνο.

Μην περιμένετε να δείτε βελτίωση της κατάστασης οσο η μισή αστυνομική δύναμη χρησιμοποιείται για φύλαξη πολιτικών και επιχειρηματιών

Μην περιμένετε να δείτε βελτίωση της κατάστασης όσο οι εισαγόμενοι σκληροί παραβατικοί αντί να φυλακίζονται και να απελαύνονται, παραμένουν εκτός φυλακών ατιμώρητοι και μάλιστα ζητούν άσυλο εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια των νόμων.

Μην περιμένετε να δείτε βελτίωση της κατάστασης όσο οι κάτοικοι της χώρας ζουν καθημερινά τον τρόμο οχυρωμένοι μέσα στα σπίτια τους.

Μην περιμένετε να δείτε βελτίωση της κατάστασης, όσο η εγκληματική ανικανότητα των πολιτικών είναι μεγαλύτερη και απο αυτή την εγκληματικότητα.

Να περιμένετε μόνο τους επόμενους νεκρούς, όπως ο άτυχος Νικόλας, που θα δολοφονηθούν από εγκληματίες που σε άλλη χώρα θα βρισκόταν πίσω απο τα κάγκελα των φυλακών εκτείοντας πολυετείς καταδίκες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail