Ο Τραμπ δηλώνει απογοητευμένος από την Τουρκία και θα ξεσπάσει την οργή του με νέο πακέτο κυρώσεων

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν το αίτημά τους να απελευθερώσει η Τουρκία τους Αμερικανούς πολίτες και τους εργαζόμενους που βρίσκονται υπό κράτηση στη χώρα μετά τη συνάντηση του Jeffrey Hovenier, επιτετραμένου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με τον Andrew Brunson και τη σύζυγό του, Norine Brunson.

Εν τω μεταξύ, μια ανώνυμη πηγή του Λευκού Οίκου είπε στο Reuters ότι αν δεν υπάρξει ταχεία πρόοδος στο θέμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προχωρήσουν νέες κυρώσεις στην Τουρκία μέσα σε λίγες μέρες.

Η Τουρκία αναμενόταν να απελευθερώσει τον Brunson τον Ιούλιο, αλλά τον μετέφερε από τη φυλακή σε κατ'οίκον περιορισμό μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η κίνηση δεν ικανοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν υιοθετήσει μια σταθερή στάση απαιτώντας την απελευθέρωση όλων των πολιτών και υπαλλήλων των ΗΠΑ που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς περιθώριο διαπραγματεύσεων.

Η δήλωση του Hovenier επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. Heather Nauert, η οποία έχει σχολιάσει σε αρκετές ενημερώσεις Τύπου αυτού του μήνα ότι η μόνη εξέλιξη που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θεωρούσαν πρόοδο στην επούλωση της ρήξης θα ήταν η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

"Συνεχίζουμε την έκκλησή μας προς τις τουρκικές αρχές ότι όσον αφορά την υπόθεση αυτή, καθώς και την περίπτωση των άλλων άδικα κρατουμένων Αμερικανών και των Τούρκων υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών, οι υποθέσεις τους να επιλυθούν χωρίς καθυστέρηση και με δίκαιη και διαφανή τρόπο, αυτό ζητά η κυβέρνησή μου», δήλωσε ο Hovenier.

Το ίδιο συναίσθημα εκφράστηκε σε ξεχωριστή δήλωση προς το Reuters από έναν υπάλληλο του Λευκού Οίκου, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, την Τρίτη το βράδυ.

"Η διοίκηση πρόκειται να παραμείνει εξαιρετικά σταθερή σε αυτό. Ο πρόεδρος δεσμεύεται 100% να φέρει τον πάστορα Brunson σπίτι και εάν δε δούμε πράξεις τις επόμενες ημέρες ή την εβδομάδα, θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες ενέργειες", ανέφερε ο αξιωματούχος του Reuters.

Οι ενέργειες θα έχουν πιθανώς τη μορφή νέου γύρου κυρώσεων, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ανέφερε ότι «δε σημειώθηκε πρόοδος» στο θέμα.

Αργότερα την Τρίτη, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σαρά Σάντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους την «απογοήτευση» του Τραμπ για τη συνεχιζόμενη φυλάκιση των πολιτών και των υπαλλήλων από την Τουρκία και δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το θέμα θα συνεχιστούν μεταξύ των δύο προέδρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail