Οι Τούρκοι κατάσχεσαν το διαβατήριό του επειδή έμαθε ότι είναι Ελληνας και βαπτίστηκε χριστιανός

Η Μαύρη θαλασσα, το έντυπο των Ελλήνων που έμειναν στις προδομένες πατρίδες και αγωνίζεται για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού γράφει για την ιστορία του Anton Aldemir.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Η Τουρκία δεν ανανεώνει το διαβατήριο του Anton γιατί αφού έμαθε μετά από τέστ DNA ότι δεν είναι Τούρκος αλλα Έλληνας από την Καππαδοκία βαπτίστηκε χριστιανός και δήλωσε ότι είναι Έλληνας!

Πόσοι άραγε είναι σαν αυτόν ξεχασμένοι όπου δεν σταματούν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μνήμη και την ταυτότητα; Ο Anton το 2017 συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Στουτγάρδη αλλά πλέον δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό από την Ελβετία όπου ζει καθώς ενημερώθηκε από το προξενείο της Τουρκίας στη Βέρνη για την κατάσχεση του διαβατηρίου του. 

Χρωστάμε στους απογόνους αυτών που πουλήσαμε το 1922 τη βοηθεία μας στο διεκδίκηση της αναγνώρισης της ταυτότητας τους. Η Ανατολία ανήκει στους λαούς της, δηλαδή Ελληνες, Κούρδους, Αρμένιους, Ασσύριους και Τούρκους όχι μόνο στους Τούρκους. Ποτέ δεν ήταν περιοχή που άνηκε σε ένα μόνο έθνος. Οι γηγενείς καταπιεσμένοι λαοί της Ανατολίας μόνο αν ενωθούν, θα έχουν ελπίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail