Παραμύθια που θα κοστίσουν ακριβά - Η ανοησία της "αύξησης" του κατώτατου μισθού και της "επαναφοράς" των συμβάσεων

Chronomarchie / pixabay
Ο πρωθυπουργός Τσίπρας δήλωσε ότι τώρα που βγήκαμε - υποτίθεται - από τα μνημόνια, θα αποκατασταθούν οι αδικίες αρχής γενομένης της αύξησης του κατώτατου μισθού και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων. Αφού είναι όμως να αποκατασταθούν οι αδικίες, θα μπορούσε να κάνει το κράτος την αρχή καταργώντας πχ τον ΕΝΦΙΑ, μειώνοντας το ΦΠΑ στο 20%, καταργώντας το τέλος επιτηδεύματος ή την προκαταβολή φόρου κτλ.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εργαστεί ποτέ. Δε γνωρίζει πως παράγεται το χρήμα. Μόνο πως ξοδεύεται. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αύριο το πρωί αυξάνεται ο κατώτατος μισθός. Αμέσως θα δοθεί εντολή σε λογιστές και λογιστήρια να βρουν πόσοι και ποιοι πρέπει να απολυθούν ώστε τα έξοδα να έρθουν πάλι στα ίσα. Η δε δουλειά θα πέσει στις πλάτες των υπολοίπων.

Ως προς την επαναφορά των συμβάσεων, εδώ πάλι γελάνε. Ξεχνάμε στις αρχές του μνημονίου σε πόσες δουλειές δεν έγιναν με τη "σύμφωνη" γνώμη του προσωπικού βαρβάτες μειώσεις μισθών με το ερώτημα "παιδιά τα πράγματα είναι δύσκολα, ή θα φύγει ο Κώστας με την Ελένη, ή θα γίνει μια μείωση 20% στο μισθό όλων. Αποφασίζετε και μου λέτε".

Η αύξηση των μισθών και οι συμβάσεις βοηθούν όταν είμαστε σε ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει μια κάποια κανονικότητα. Ποια κανονικότητα υπάρχει στην Ελλάδα των χιλιάδων λουκέτων κάθε χρόνο; 

Το μόνο που θα επιτύχει ο κ. Τσίπρας είναι να στείλει επιπλέον κόσμο στα ταμεία του ΟΑΕΔ αυξάνοντας φυσικά τις δαπάνες για επιδόματα. 

Πρώτα αφαιρείς βάρος, πρώτα παρέχεις οξυγόνο, πρώτα αφήνεις ένα Α λογικό διάστημα να παρθεί μια βαθιά ανάσα και μετά αρχίζεις να αποκαθιστάς τις αδικίες. Αφού πρώτα έχεις φροντίσει να διορθώσεις εκείνες που εσύ προκάλεσες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail