Πέμπτος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας η Τουρκία

An employee of a flag-making factory folds a Russian flag as a Turkish flag adorns the display at left, in Istanbul, Tuesday, Aug. 9, 2016. (AP Photo)
Freepen.gr - Μέσα από τις αναπτυσσόμενες σχέσεις με τη Μόσχα, η Τουρκία έχει καταστεί ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τελωνείων που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη και μεταδίδει η dailysabah.com.

Το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας αυξήθηκε 37% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 13,3 δισ. δολάρια.

Καθώς τελικά απομακρύνθηκαν όλα τα εμπορικά εμπόδια και οι κυρώσεις της Μόσχας μεταξύ των δύο χωρών, οι εξαγωγές της Τουρκίας προς τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 47%, ενώ οι εισαγωγές από τη Ρωσία κατά 36%.

Η Κίνα παρέμεινε ο κύριος εταίρος της Ρωσίας το πρώτο εξάμηνο του έτους με όγκο συναλλαγών 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τη Λευκορωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail