Λεβέντης όνομα και πράγμα - Ο γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος μηνύει τον Ερντογάν

Freepen.gr - Ο Σενέρ Λεβέντ, αρχισυντάκτης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Afrika, προχώρησε σε μήνυση εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την υποκίνηση επιθέσεων στην εφημερίδα, ανέφερε η Cyprus Mail το Σάββατο.

Είναι η πρώτη που τουρκοκυπριακό μέσο ενημέρωση μηνύει έναν Τούρκο πολιτικό. Υπάρχει επίσης ανοιχτή υπόθεση εναντίον της εφημερίδας Afrika στην Άγκυρα, για το χαρακτηρισμό της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Afrin ως "εισβολή" στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Ερντογάν έχει αποκαλέσει την εφημερίδα Afrika "φθηνή και άσχημη" κατά τη διάρκεια ομιλίας στη δυτική επαρχία της Προύσα ζητώντας ταυτόχρονα από τους οπαδούς του στα κατεχόμενα να λάβουν θέση εναντίον της "ανήθικης κάλυψης" της εφημερίδας.

Την επόμενη ημέρα, στις 22 Ιανουαρίου, μια ομάδα υποστηρικτών του Ερντογάν επιτέθηκε στην εφημερίδα με πέτρες προσπαθώντας να λιντσάρουν το προσωπικό της εφημερίδας.

"Κάνατε μήνυση εναντίον μου στην Άγκυρα ... Το δέχομαι ... Τώρα είναι η σειρά σας να έρθετε στα δικαστήριά μας ... Θα ερχόμουν στα δικαστήριά σας ... Εάν υπήρχε ένα δικαστήριο», γράφει ο αρχισυντάκτης Σενέρ Λεβέντ στη στήλη του το Σάββατο, αναφερόμενος στον Πρόεδρο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail