«Θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το δολάριο καθώς είναι πολύ ριψοκίνδυνο»

FILE PHOTO © Thomas Mukoya / Reuters
Freepen.gr - Το αμερικανικό δολάριο δεν αποτελεί αξιόπιστο εργαλείο για πληρωμές στο διεθνές εμπόριο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Οι πληρωμές σε εθνικά νομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αντ 'αυτού, είπε.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Rossiya 1, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αμφιβολία ότι το διεθνώς αναγνωρισμένο νόμισμα είναι αξιόπιστο. Ο Siluanov δήλωσε επίσης ότι δεν αποκλείει τη δυνατότητα μετάβασης στα εθνικά νομίσματα στις συναλλαγές πετρελαίου.

"Μειώσαμε σημαντικά τις επενδύσεις μας σε περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, το δολάριο, το οποίο θεωρείται ότι είναι το διεθνές νόμισμα, γίνεται ένα επικίνδυνο εργαλείο πληρωμών ", ανέφερε στη συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή.

Η δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Μόσχας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του RT θα περιλαμβάνει εξαγωγές ευαίσθητων προϊόντων εθνικής ασφάλειας στη Ρωσία. Τα μέτρα έρχονται ως απάντηση στην υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Ηνωμένο Βασίλειο - για την οποία τα δυτικά έθνη κατηγόρησαν τη Ρωσία χωρίς να προσκομίσουν οποιαδήποτε στοιχεία.

Ο Siluanov δήλωσε ότι οι κυρώσεις είναι «δυσάρεστες», αλλά τίποτα δεν είναι θανατηφόρο. Σε απάντηση, η Μόσχα θα συνεχίσει να ελαχιστοποιεί τις επενδύσεις της στην αμερικανική οικονομία και τις κινητές αξίες ενώ θα πιέσει για πληρωμές σε ρούβλια κι άλλα νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ.

Η απάντηση, ωστόσο, δεν θα στοχεύσει αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, δήλωσε ο Siluanov: "Επί του παρόντος, δε σχεδιάζουμε περιοριστικά μέτρα ή κλείσιμο, για παράδειγμα, να κλείσουμε την McDonald's, καθώς οι πολίτες μας εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail