Και ο Μακρόν δηλώνει έτοιμος να επιτεθεί στη Συρία

Freepen.gr - Η Γαλλία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει περαιτέρω αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απαντώντας σε μια φερόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους Γάλλους πρεσβευτές.

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε τα πρώτα αποτελέσματα του κοινού Ρωσο-γαλλικού μηχανισμού για τη συριακή διευθέτηση.

"Ο μηχανισμός του συντονισμού με τη Ρωσία, που δημιουργήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, παρήγαγε τα πρώτα του αποτελέσματα, ιδίως στον ανθρωπιστικό τομέα", δήλωσε ο Macron στους πρεσβευτές του Παρισιού, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει νέο διάλογο για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, τα χημικά όπλα και ορισμένα άλλα ζητήματα ασφάλειας με τη Ρωσία, πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι ποτέ δεν επέμενε στην παραίτηση του Προέδρου Μπασάρ Ασάντ σε αντάλλαγμα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Την ίδια στιγμή σχολίασε ότι η παραμονή του Ασαντ στην εξουσία "θα ήταν ένα κακό λάθος".

"Η Γαλλία δεν μπορεί να διορίσει μελλοντικούς Σύριους ηγέτες ... Αλλά είναι καθήκον μας και προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε ότι ο συριακός λαός θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό", είπε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail