Ηλιθιότητα των Κούρδων την ώρα που τους απειλεί η Τουρκία - Ξεσηκωμός των Ασσύριων στο Καμισλί για το κλείσιμο χριστιανικών σχολείων

Freepen.gr - Το πρωί της 28ης Αυγούστου 2018, άνδρες που ανήκουν στο Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (PYD) και το Sutoro, μια δύναμη που συνδέεται με το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο (MFS) και το Dawronoye, εισήλθαν σε ιδιωτικά ασσυριακά σχολεία στο Qamishli, εκδιώκοντας διαχειριστές και καθηγητές. Όταν το προσωπικό αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά για τα σχολικά κτίρια, οι Asayish (ένα είδος αστυνομίας που έχει προκαλέσει πολλά επεισόδια) και Sutoro προχώρησαν στο σπάσιμο και την αλλαγή των υφιστάμενων κλειδαριών, δηλώνοντας ότι τα σχολεία έκλεισαν.

Το σχολικό έτος πρόκειται να αρχίσει σε λίγες μέρες. Χθες ήταν η πρώτη μέρα εργασίας για τους δασκάλους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ως εκ τούτου εκατοντάδες κάτοικοι έκαναν διαμαρτυρία έξω από τη σχολή Sabro στη γειτονιά Wusta αργότερα το ίδιο απόγευμα, όπου έσπασαν τις πινακίδες που έγραφαν «το σχολείο έκλεισε», τις νέες κλειδαριές και εισήλθαν στο σχολείο. Τα παιδιά έγραψαν σε πινακίδες "μην μας στερείτε το δικαίωμα στην εκπαίδευση" και "θέλουμε τα σχολεία μας, την ελευθερία μας και την παιδική μας ηλικία". Οι διαμαρτυρόμενοι τραγουδούσαυν: «Θα παραμείνουμε Ασσύριοι και θα πεθάνουμε σε αυτή τη γη».

Οι δυνάμεις του Sutoro άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να εκφοβίσουν διαδηλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μουσουλμάνοι Άραβες συμμετείχαν σε αυτές τις διαδηλώσεις κατά της κουρδικής επιθετικότητας. Οι διαδηλωτές έφεραν τις σημαίες της Συρίας. Η πόλη του Καμισλί ελέγχεται σε μεγάλο ποσοστό από τους Κούρδους εκτός από ένα μεγάλο κυβερνητικό θύλακα.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί με εισβολή και στα υπόλοιπα σημεία του συριακού βορρά.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχολεία αυτά λειτουργούν από το 1935 αλλά εδώ και τρία χρόνια οι Κούρδοι αναζητούν τρόπο να τα κλείσουν στα πλαίσια επιβολής μιας κουρδικής εθνικής ταυτότητας.












Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail