Τούρκοι νομικοί ζητούν τη σύλληψη των Αμερικανών που υπηρετούν στη βάση του Ιντσιρλίκ!

Freepen.gr - Μια ομάδα δικηγόρων στα Αδάνα της Τουρκίας υπέβαλε ποινική καταγγελία στους τοπικούς εισαγγελείς ζητώντας τη σύλληψη των Αμερικανών στρατιωτικών που έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση του Incirlik, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Η ομάδα των δικηγόρων από μια οργάνωση που ονομάζεται «Πολιτική πλατφόρμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν», στην αναφορά τους σημειώνουν πως οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στη βάση βοηθούσαν την τρομοκρατική ομάδα στην προσπάθειά της για την κατάργηση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Στην αίτηση ζητήθηκε άμεση δράση από τις αρχές, διότι οι Αμερικανοί στην αεροπορική βάση θέτουν σε κίνδυνο την κυριαρχία του έθνους.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον εξόριστο Τούρκο κληρικό Fethullah Gülen και τον λεγόμενο οργανισμό τρομοκρατίας FETÖ για την αποτυχημένη στρατιωτική πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

Η ομάδα στην αναφορά της ζήτησε από τους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα σχετικά με τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είναι υπεύθυνοι για την ενίσχυση της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail