Επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο σε γυναίκα που φορούσε νικάμπ δημοσίως στη Δανία

Freepen.gr - Μια γυναίκα δέχθηκε το πρώτο πρόστιμο στη Δανία επειδή φορούσε δημοσίως νικάμπ μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το bbc.com μια 28χρονη τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας όταν ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ της και μιας άλλης γυναίκας στην κορυφή μιας κυλιόμενης σκάλας σε ένα εμπορικό κέντρο βόρεια της Κοπεγχάγης. 

Κατά τη διάρκεια της φιλονικίας φαίνεται ότι έπεσε το νικάμπ της κοπέλας αλλά μέχρι να προσεγγίσουν οι αστυνομικοί το είχε ξαναφορέσει όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας David Borchersen στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Τελικά επεβλήθη πρόστιμο 1.000 δανέζικων κορώνων (περίπου 135 ευρώ) όταν η κοπέλα αρνήθηκε να αφαιρέσει το νικάμπ.

Ο νέος νόμος προκάλεσε διαμαρτυρίες και κριτική από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μπούρκες και νικάμπ αλλά σημειώνει ότι "όποιος φοράει ένα ένδυμα που κρύβει το πρόσωπο στο κοινό θα τιμωρείται με πρόστιμο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail