Κουφοντίνας - «γίναν όλα δυνατά τ’ αδύνατα, με τα χέρια ανοιχτά όλα τα περιφρονώ»

με τα χέρια ανοιχτά  όλα τα περιφρονώ
Ωραίος ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Καθάρισε ο ίδιος έντεκα άτομα για την επανάστασή του, κρατούσε και το ταμείο που λένε ότι δε βρέθηκε, πήγε στη φυλακή και εκμεταλλεύεται μια χαρά το σύστημα το οποίο και καλά, ήθελε να ανατρέψει.

Του Στρατή Μαζίδη

Η φυλακή είναι φυλακή, κακά τα ψέματα. Αλλά στα 14 χρόνια (από πέρυσι) να αρχίσουν οι διήμερες άδειες και τώρα να μεταφέρεσαι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου με τα κτήματα και τα μποστάνια στον καθαρό αέρα και τις ημέρες να μετρούν διπλές, ε δεν το λες κι άσχημα. Επίσης όπως όλοι λένε, να ετοιμάζεσαι και να βγεις έξω οριστικά!

Και όλα αυτά αμετανόητος! Φαντάσου και να είχε δηλώσει, έστω στα ψέματα που είναι συνήθεια στη χώρα μας, πως έχει μεταμεληθεί, τι θα είχε αποσπάσει. Αλλά δεν το έκανε. Βέβαια, δε χρειάστηκε κιόλας.

Κι η παραπάνω φωτογραφία της πρώτης άδειας είναι όλα τα λεφτά. Σα να λέει "τους ξεφτίλισα, τους νίκησα, δεν υπάρχει αυτό που ζούμε". 

Κι ας μας συγχωρήσει η στιχουργός κ. Νικολακοπούλου τη μικρή παραποίηση των στίχων της αλλά δεν κρατήθηκα σκεπτόμενος πόσο θύματα μας έπιασε ο "Λουκάς" και μπράβο του (όπως θα έλεγε κι ο Βουλαρίνος).

Δυνατά, δυνατά
γίναν όλα δυνατά τ’ αδύνατα
Δυνατά, δυνατά
παίρνω άδειες τώρα πια
Δυνατά, δυνατά
άραξα στων αγροτικών τα κτήματα
με τα χέρια ανοιχτά
όλα τα περιφρονώ (κι ετοιμάζομαι να βγω)

Πάντως και ο Κουφοντίνας θα χαίρεται που δεν ανέτρεψε τελικά το σάπιο σύστημα. Πώς αλλιώς θα τα χαιρόταν όλα αυτά;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail