Μήνυμα σε κατασκοπευτικό των ΗΠΑ: «Εδώ είναι Κίνα, σηκωθείτε και φύγετε αμέσως!»

Freepen.gr - Ένα P-8A Poseidon των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τις διαφιλονικούμενες νησίδες Spratlys στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ηρνείτο να αλλάξει την πορεία της πτήσης του παρά τις έξι προειδοποιήσεις από τις Κινεζικές Ενοπλες Δυνάμεις (PLA).

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα την Παρασκευή. Το αμερικανικό αεροπλάνο κατασκοπείας με έναν δημοσιογράφο του CNN πετούσε στα 16.500 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας πάνω από τις κινεζικές φρουρές, αγνοώντας τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα από τις PLA που καλούσαν το αμερικανικό αεροπλάνο να «φύγει αμέσως και να κρατηθεί μακριά για να αποφευχθεί κάθε παρανόηση».

Κάθε φορά, το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α απαντούσε με τον ίδιο τρόπο: "Είμαι ένα κυρίαρχο ναυτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που διεξάγει νόμιμες στρατιωτικές δραστηριότητες πέρα από τον εθνικό εναέριο χώρο οποιουδήποτε παράκτιου κράτους. με σεβασμό στα δικαιώματα και τα καθήκοντα όλων των κρατών».

Το αμερικανικό αεροπλάνο πέρασε πάνω από τέσσερα χωριστά νησιά, βρίσκοντας, μεταξύ άλλων εγκαταστάσεις, κινεζικά σκάφη ακτοφυλακής, διαδρόμους, ραντάρ και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail