Η ληστεία των ιθαγενών

ElisaRiva / pixabay
Αρκετοί δεν έχουν ακόμη καταλάβει πως έναντι των 6-7 δις € που δόθηκαν ως τίμημα από τους κερδοσκόπους, παραχωρήθηκε από το κράτος η διαχείριση του ενεργητικού των τραπεζών, το οποίο υπολογίζεται στα 400 δις € – ενώ αφορά το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων των Ελλήνων, των αγροτεμαχίων τους, καθώς επίσης των επιχειρήσεων. 


Πώς είναι δυνατόν όμως να λεηλατηθεί μία ιδιωτική περιουσία αξίας 400 δις € από τις τράπεζες με 6-7 δις €; Για να γίνει κατανοητό το θέμα, ας πάρουμε ένα ακίνητο αξίας 200.000 €, το οποίο αγόρασε κάποιος με δάνειο – έχοντας μέχρι σήμερα πληρώσει (προκαταβολή και δόσεις) 50.000 €, οπότε οφείλει στην τράπεζα 150.000 €.

Εάν ο ιδιοκτήτης αυτός δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί το δάνειο του, η τράπεζα θα το κατάσχει και θα το πλειστηριάσει – όπου, λόγω του ότι δεν υπάρχουν κανονικοί αγοραστές εξαιτίας της κρίσης, το ακίνητο θα ξεπουληθεί το πολύ έναντι 50.000 €. Έτσι ο ιδιοκτήτης θα χάσει το σπίτι του, συν τα 50.000 € από την προκαταβολή και τις δόσεις, ενώ θα μείνει χρεωμένος με 100.000 € που θα τοκίζονται – διακινδυνεύοντας άλλα περιουσιακά του στοιχεία, μισθούς κοκ.

Στη συνολική εικόνα τώρα, παρά το ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει κατά 50%, τα 400 δις € δεν τιμολογούνται σήμερα με 200 δις €, αλλά με λιγότερα από 100 δις € – ενώ οι τράπεζες έχουν μεν εγγυήσεις για 400 δις € αλλά τους οφείλονται ακόμη (δάνεια έναντι αυτών) κάτω από 200 δις €. Είναι δε σε θέση να εισπράξουν περί τα 100 δις € μέσω των πλειστηριασμών, σε συνεργασία με κερδοσκοπικές εταιρείες – ενώ θα συνεχίσουν να απαιτούν 100 δις € από τους δανειολήπτες τους. Φυσικά πρόκειται για ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα, αφού δεν είναι κόκκινα όλα τα δάνεια, οι τιμές που τοποθετήσαμε είναι θεωρητικές κλπ. Εν τούτοις δίνει μία εικόνα της πρωτοφανούς ληστείας που δρομολογείται στη χώρα μας – με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι Έλληνες να έχουν χάσει ότι έχουν και δεν έχουν, χωρίς να μειωθούν ουσιαστικά ούτε τα δημόσια χρέη, ούτε τα ιδιωτικά.

Αυτό που μας προκαλεί συναισθήματα οργής και ντροπής όμως είναι ότι, κανένας δεν τιμωρήθηκε – ούτε για την πολιτική διαφθορά που οδήγησε στην υπερχρέωση της Ελλάδας, ούτε για τον ενδοτισμό, για τα ψέματα και για την ανικανότητα, όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης και την τελική χρεοκοπία των Ελλήνων. Η ευθύνη εν προκειμένω ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες Πολίτες οι οποίοι, φοβούμενοι μήπως τους λείψουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, οι ασπιρίνες από τα φαρμακεία και το χαρτί υγείας από τα Σούπερ Μάρκετ, αδιαφορούν εντελώς για την απονομή δικαιοσύνης, για την πατρίδα τους και δυστυχώς για τα παιδιά τους – τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα τη δειλία τους, αποτελώντας την πρώτη γενιά που αντιμετωπίζεται προσβλητικά από τους Πολίτες άλλων χωρών και που νοιώθει ντροπή για την καταγωγή της. Ντροπή! Πραγματική ντροπή!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail