Ασταμάτητη στον γκρεμό η τουρκική λίρα μετά το πιθανό νέο χτύπημα των ΗΠΑ στις τουρκικές εισαγωγές

AFP PHOTO / OZAN KOSE
Freepen.gr - Η τουρκική λίρα έφτασε σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου τη Δευτέρα, αφού η κυβέρνηση Trump ανέφερε ότι επανεξετάζει την αφορολόγητη πρόσβαση της Τουρκίας στην αμερικανική αγορά μέσω μιας σειράς αγαθών, κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει εισαγωγές αξίαας $ 1,66 δις, ανέφερε το Reuters.

Η αναθεώρηση από το γραφείο του εμπορικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ήρθε μετά την επιβολή από την Άγκυρα αντιποίνων για τα εμπορεύματα των ΗΠΑ σε απάντηση στους νέους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Η τουρκική λίρα έχει ήδη απωλέσει εντός του 2018 το 1/4 της αξίας της αγγίζοντας σήμερα στην ισοτιμία το 5,19 έναντι του δολαρίου.

Το γραφείο του αμερικανικού εμπορικού αντιπροσώπου δήλωσε ότι η αναθεώρηση της αφορολόγητης πρόσβασης θα μπορούσε να επηρεάσει τουρκικές εισαγωγές ύψους 1,66 δισ. Δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες που επωφελήθηκαν πέρυσι από το πρόγραμμα γενικευμένων προτιμήσεων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των εξαρτημάτων, κοσμημάτων, πολύτιμων μετάλλων και προϊόντων πέτρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail