Ανασχηματίζεται η πολιτική ανικανότητα; Και ανασχηματίζεται και ανακυκλώνεται!



Ο αθεράπευτος πολιτικός παραλογισμός μ' όλα τα γκροτέσκο στοιχεία της ανικανότητας και της βλακείας, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στον ανασχηματισμό της εκάστοτε κυβέρνησης σε τούτο τον τόπο.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Κάθε "ανασχηματισμός" δείχνει να προχωρεί θριαμβευτικά ο πολιτικός καιροσκοπισμός, με διασκελισμό πλατύ, από γελοιότητα σε γελοιότητα, και μια προοπτική δυσοίωνη, την οποία μόνον σκεπτόμενοι πολίτες έχουν μπροστά στα μάτια τους σαν εφιάλτη.

Μπορεί σε πολλούς μια τέτοια θέση να θεωρείται υπερβολική στην έκφρασή της, να φαίνεται μονότονη, να τους προκαλεί ένα αίσθημα δυσφορίας. Δεν είναι ωστόσο αυτός σοβαρός λόγος για να την αντιπεράσουμε και να μην δούμε κατάματα την αλήθεια μας!

Δεν έχουμε πια να κάνουμε εδώ με το "παράλογο' ως τυποποιημένο σύνθημα μιας ώρας που διαρκεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών με την συνοικιακή νοοτροπία από τον πρωθυπουργό μέχρι τους παρατρεχάμενους στο Προεδρικό Μέγαρο. Εχουμε να κάνουμε με τις "δυνάμεις" που αναπτύσσονται από την πολιτική ανικανότητα, που καταργούν και αχρηστεύουν τη λογική της κοινωνίας.

Ο κάθε εγχώριος κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι και μια παρέκκλιση, ένα ξεστράτισμα, μια κοροιδία, που με την επίφαση της προόδου του κυβερνητικού έργου, οδηγεί στην περαιτέρω πολιτική αυθαιρεσία και στη κοινωνική αθλιότητα. Κάθε ανασχηματισμός υπηρετεί απλώς το "πολιτικό τέρας" και καμία ορθολογιστική πολιτική πρακτική.

Ακόμη και η στοιχειώδης καλή πίστη υποχωρεί μπροστά στην πολιτική γελοιότητα, που συνήθως φτάνει στην κορύφωσή της με τους κυβερνητικούς ανασχηματισμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail