Οι Τίγρεις έτοιμοι να μπουκάρουν από δυτικά και να λιώσουν τους εξτρεμιστές

Freepen.gr - Οι ελίτ του Συριακού Στρατού, Tiger Forces έλαβαν εντολές για αναδιάταξη από τη νοτιοδυτική Συρία στην περιοχή Al-Ghaab Plain βόρεια της Λατάκια.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στη Δαμασκό του almasdarnews, οι δυνάμεις του Τίγρης θα οδηγήσουν την επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού για να απελευθερώσει την Jisr Al-Shughour και τα περίχωρά της στο νοτιοδυτικό Idlib.

Αυτή η επίθεση βρισκόταν στα σχέδια για αρκετούς μήνες, αλλά τερματίστηκε μετά τις συνομιλίες για ειρήνη στην Αστάνα.

Στις συνομιλίες της Αστάνα νωρίτερα φέτος, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να δημιουργήσουν θέσεις παρακολούθησης για να σταματήσουν οι μάχες και να επιτραπεί η ασφαλή διέλευση πολιτών.

Ωστόσο, οι Τούρκοι παρατηρητές δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τερματίσουν τις μάχες, γεγονός που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους Δαμασκός και Μόσχα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μέτωπο του Jisr Al-Shughour. Ενδεχομένως να ήταν και μια ολοφάνερη παγίδα αφού ούτως ή άλλως είναι πολύ δύσκολο να χειριστεί κανείς αιμοδιψείς τρομοκράτες προσκείμενους στην Αλ Κάιντα.

Τόσο η πεδιάδα Al-Ghaab όσο και η Jisr Al-Shughour έχουν μια μεγάλη τζιχάντινη παρουσία, καθιστώντας αυτές τις περιοχές κορυφαία προτεραιότητα για το Γενικό Επιτελείο στη Δαμασκό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail