«Τα αλβανικά σύνορα φθάνουν μέχρι την πόλη …Νις της Σερβίας»

Η πρώην υπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Εντίτα Ταχίρι, η οποία ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κοσσυφοπεδίου στο διάλογο με τη Σερβία, στην τηλεόραση των Τιράνων ‘Ora News’ δήλωσε ότι τάσσεται εναντίον της ιδέας του προέδρου Χασίμ Θάτσι για ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία.


Ωστόσο, αν αυτό συμβεί, σύμφωνα με αυτήν, τότε τα αλβανικά σύνορα φθάνουν μέχρι την πόλη Νις.

«Αν ανοίξουμε το ζήτημα των συνόρων στα Βαλκάνια», λέει η Ταχίρι, « οι Αλβανοί είναι έτοιμοι και δεν θα αφήσουν τα πράγματα να γίνουν εν μέρει, αλλά θα ζητήσουν την ολοκλήρωση τους, ώστε, οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου και της ‘Μακεδονίας’ να μην παραμείνουν εκτός συνόρων».

«Η ανταλλαγή εδαφών ή οποιοσδήποτε διαχωρισμός δεν αποτελεί επιλογή και πρέπει να απορριφθεί επειδή φέρνει πολέμους. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή των συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο ή στα Βαλκάνια με άλλες μορφές, εκτός από τον πόλεμο.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και αυτό το ζήτημα τελείωσες παρά τις ηγεμονικές αυταπάτες της Σερβίας, δήλωσε η Ταχίρι.

Επεσήμανε ότι το Κοσσυφοπέδιο και όλοι οι Αλβανοί, σε μια κρίσιμη στιγμή είναι ενωμένοι.

«Εμείς, στο Κοσσυφοπέδιο και οι Αλβανοί στη διάρκεια μεγάλων αποφάσεων δεν διαφωνούμε, αλλά είμαστε ενωμένοι. Έχουμε βρει πάντοτε το δρόμο μας.

Ο πρόεδρος υπέβαλε πρόταση που απορρίφθηκε εντελώς από όλο το πολιτικό φάσμα. Στο διάλογο με τη Σερβία, σε τέτοιες περιπτώσεις, γίνονται συνομιλίες με αντιπροσωπείες, όπως έγινε στο Ραμπουιγέ, στη Βιέννη», πρόσθεσε η Ταχίρι.


(Στοιχεία από alfa.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...