Πως η Άγκυρα σχεδιάζει να περικυκλώσει Κύπρο και Ελλάδα

Στρατηγική περικύκλωσης της Ελλάδας και της Κύπρου εξυφαίνει η Τουρκία, με στόχο να μετατρέψει την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο σε «τουρκική λίμνη», θέτοντας την περιοχή, αλλά και τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων, υπό τον πλήρη γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της έλεγχο.

Από: sigmalive.com

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σημερινή» της Κυριακής μέσα από στοιχεία και χάρτες, η Άγκυρα, παρά τη δραματική επιδείνωση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, συνεχίζει να σχεδιάζει και να συμπεριφέρεται «αυτοκρατορικά», μη αφιστάμενη του οράματος για ανασύσταση της οθωμανικής ηγεμονίας.

Οι τουρκικοί «αυτοκρατορικοί» χάρτες οριοθετούν την περιοχή από το Ιόνιο, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, το Σουέζ και τη Σομαλία ως σφαίρα επιρροής και επικυριαρχίας, με τη χώρα μας να διαδραματίζει τον κομβικότερο ρόλο στην υλοποίηση των τουρκικών στρατηγικών αναθεωρητικών σχεδιασμών.

Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Ην. Εθνη ετοιμάζονται για έναν νέο γύρο συνομιλιών στο Κυπριακό, η Τουρκία, παρά την αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ και την οικονομική κρίση, συνεχίζει ακάθεκτη την αυτοκρατορική της πολιτική. Επί τη βάσει στοιχείων, διάθεσης στρατιωτικών μονάδων και χαρτών παραθέτουμε τον τουρκικό σχεδιασμό από το Ιόνιο ώς τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, τη Μέση Ανατολή και την Κύπρο και, από εκεί, ώς τις Βάσεις που διαθέτει στη Σομαλία και στο Κατάρ, το οποίο στηρίζει οικονομικά την Άγκυρα με 15 δις δολάρια.

Μάλιστα, ο Ερντογάν εκτιμά ότι εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την ίδια πολιτική απέναντί του, είναι δυνατό να βρει στήριξη στη Μόσχα, η οποία ακόμη και αν ισχυριστεί κάποιος ότι και αυτή θα βολευόταν με μια εξασθενημένη οικονομικά Τουρκία, καθόλου δεν θα έλεγε όχι στην εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μαζί της, για να προκαλέσει νέα ρήγματα και αποσταθεροποίηση στο ΝΑΤΟ.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...