Νέο χτύπημα από το Λευκό Οίκο: Οι δασμοί θα παραμείνουν ακόμη κι αν ελευθερωθεί ο πάστορας

Freepen.gr - Ο Λευκός Οίκος, στις 15 Αυγούστου, ανακοίνωσε ότι οι νέοι αυξημένοι δασμοί των ΗΠΑ σχετικά με τις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία αφορούν "ειδικά την εθνική ασφάλεια"

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δήλωσε ότι οι δασμοί για την Τουρκία δε θα καταργηθούν ακόμη και αν απελευθερωθεί ο πάστορας Andrew Brunson, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες τρομοκρατίας στην Τουρκία. "Οι δασμοί που ισχύουν για το χάλυβα δε θα αφαιρεθούν με την απελευθέρωση του πάστορα Brunson. οι δασμοί αφορούν ειδικά την εθνική ασφάλεια", ανέφερε.

Οι ΗΠΑ θα εξετάσουν την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία και είναι «συγκεκριμένες για τον πάστορα Brunson και άλλους» όταν απελευθερωθούν οι προαναφερθέντες, πρόσθεσε ο Sanders.

Με άλλα λόγια επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Βρετανού Ρόμπερτ Φισκ που δημοσιεύσαμε εδώ πως ο Τραμπ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον πάστορα και πως "τιμωρεί" τον Ερντογάν για εντελώς διαφορετικούς λόγους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail