Η Νορβηγία θα κατασκευάσει το πρώτο τούνελ για πλοία στη χερσόνησο του Σταντ (εικόνες)

Freepen.gr - Η σήραγγα του Σταντ της Νορβηγίας, η οποία αναμένεται να κοστίσει περίπου 312 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρωθεί, θα επιτρέψει σε κρουαζιερόπλοια, φορτηγά πλοία και μικρότερα σκάφη να πραγματοποιήσουν μια υπόγεια συντόμευση μέσω της χερσονήσου του Σταντ - αποφεύγοντας τους ισχυρούς ανέμους και τα κυματισμένα νερά της θάλασσας του Stadhavet, στην πιο δύσκολη περιοχή της ακτογραμμής της Νορβηγίας.

Όταν ολοκληρωθεί, η σήραγγα θα έχει περίπου 49 μέτρα (160,7 πόδια) ύψος, πλάτος 36 μέτρα (118,1 πόδια) και μήκος 1,8 χλμ. Η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις το 2019 και εάν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, τότε είναι πιθανό να παραδοθεί προς χρήση έως το 2023.

Η Νορβηγική Διοίκηση Ακτογραμμών (NCA), που είναι υπεύθυνη για το έργο, αναφέρει ότι περίπου 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (106 εκατομμύρια κυβικά πόδια) βράχου θα πρέπει να απομακρυνθούν για να σκαφθεί η σήραγγα, βάρους περίπου 8 εκατομμυρίων τόνων συνολικά.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail