Το Μαντζικέρτ της προδοσίας και τη Σμύρνη θυμήθηκε ο Ερντογάν!

Freepen.gr - Μήνυμα για την Εβδομάδα της Νίκης και την επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ εξέδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν κάνει λόγο για την ένδοξη νίκη το 1071 μ.Χ. στο Μαντζικέρτ η οποία οδήγησε στην εγκαθίδρυση της παρουσίας των Τούρκων στην περιοχή και στις "δοξασμένες νίκες που ακολούθησαν" εννοώντας προφανώς την Αλωση του 1453 μ.Χ.

Φυσικά ο Ερντογάν, απόγονος εξισλαμισμένων Ελλήνων από την πλευρά του πατέρα του, ξεχνά ότι καμία ένδοξη νίκη δε σημειώθηκε στο Μάντζικερτ όπου ο Ρωμανός Διογένης θα είχε επιτύχει την εκδίωξη των εισβολέων υπό τον Αρπ Ασλάν αν δεν είχε προδοθεί εκ των έσω πριν ξεκινήσει η μάχη.

Ο Ερντογάν βλέπει στις νίκες του παρελθόντος το δρόμο για το μέλλον, ενώ δεν παραβλέπει να αναφερθεί και στο Μουσταφά Κεμάλ λόγω της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail