Απώλεια μαλλιών: Μήπως φταίει η διατροφή σας;

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, ό,τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και τη δομή των μαλλιών σας.

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Εάν δεν λαμβάνετε καθημερινά τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και στις απαραίτητες ποσότητες, τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα και σταδιακά πέφτουν.

Το θετικό είναι ότι αυτό μπορεί να αλλάξει και με την κατάλληλη διατροφή και την απαραίτητη φροντίδα, τα μαλλιά σας μπορούν να αποκτήσουν και πάλι δύναμη, υγεία και λάμψη.

 protein 4

Ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεστε

Τα μαλλιά σας χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας. Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν λαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες καθημερινά από τις τροφές, τα μαλλιά θα γίνουν σταδιακά πιο αδύναμα και θα πέφτουν ευκολότερα.

Για να λαμβάνετε επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών, καταναλώνετε τακτικά κρέας, ψάρια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, αυγά, όσπρια και προϊόντα σόγιας.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο επίσης συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών. Τόσο οι θύλακες όσο και οι ρίζες, πρέπει να λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά και κυρίως σίδηρο. Πολλοί άνθρωποι με έλλειψη σιδήρου, το αντιλαμβάνονται λόγω της απώλειας μαλλιών. Πλούσιες σε σίδηρο είναι οι τροφές ζωικής προέλευσης, όπως το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο και τα ψάρια, αλλά και οι φακές και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Χρειάζεστε επίσης βιοτίνη και καλά λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3, αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα συστατικά αυτά προλαμβάνουν το σπάσιμο των τριχών και τους χαρίζουν λεία υφή.

Επειδή η βιοτίνη παράγεται στο πεπτικό, είναι σημαντικό να διατηρείται η ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την επαρκή πρόσληψη προβιοτικών.

Το σελήνιο είναι ένα ακόμη σημαντικό συστατικό, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη των ιστών και των μαλλιών, ενώ έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αρκεί η κατανάλωση λίγων καρυδιών Βραζιλίας καθημερινά για να πάρετε την αναγκαία ποσότητα σεληνίου.
bigstock Foods High In Iron Including 128619308

Η σημασία της ποσότητας του φαγητού

Τα μαλλιά δεν χρειάζονται μόνο πρωτεΐνες για να αναπτυχθούν αλλά και επαρκή ποσότητα θερμίδων και θρεπτικών συστατικών. Γι’ αυτό και άνθρωποι που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία, συχνά βλέπουν τα μαλλιά τους να πέφτουν.

Ο περιορισμός των θερμίδων ή των υδατανθράκων έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη ως πηγή ενέργειας. Αυτό έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

Επιπλέον, εάν κάνετε έντονη άσκηση και δεν τρέφεστε καλά, επιταχύνεται η απώλεια μαλλιών. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, φροντίστε να τρώτε κανονικά γεύματα τα οποία περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: popsugar.com
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail