Το Ιράν ξεκαθάρισε πόσο θα παραμείνει ακόμη στρατιωτικά στη Συρία και πότε θα αποχωρήσει

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Freepen.gr - Το Ιράν ενδέχεται να μειώσει τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία και ακόμη και να εγκαταλείψει τελείως μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα που έχει υποστεί καταστροφή από τον πόλεμο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας φέρει σημαντικά αποτελέσματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασέμι.

"Μόλις διαπιστώσουμε ότι η Συρία βρίσκεται κοντά σε μια ορισμένη σταθερότητα και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας πλησιάζει στο τέλος του και ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα, τότε μπορούμε σαφώς να μειώσουμε την παρουσία των συμβούλων μας στη Συρία ή ακόμα και να αποσυρθούμε εντελώς" δήλωσε ο Κασέμι σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PANA, όπως ανέφερε ο δικτυακός τόπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Τεχεράνη θα διατηρήσει την παρουσία της στη Συρία όσο το επιθυμεί η Δαμασκός, επεσήμανε ο Κασέμι. Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν ένα από τα καθήκοντα των ιρανικών δυνάμεων στη Συρία, εκτός από τη χορήγηση στήριξης στην κυβέρνηση της χώρας που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail