Ποιά είναι η ελληνική εταιρεία παγωτού που αναζητά νέο ιδιοκτήτη

Ποιοι οι υποψήφιοι μνηστήρες για την εξαγορά της

Έπειτα από 2 χρόνια αναζήτησης επενδυτή για την εταιρεία «Παγωτά Δωδώνη» από τους βασικούς μετόχους και τις πιστώτριες τράπεζες, φαίνεται πως η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1967 και παρά τα προβλήματά της διατηρεί ένα ισχυρό brand, είναι πολύ κοντά στο να αλλάξει χέρια.

Υποψήφιοι επενδυτές είναι το σχήμα ελληνικών εταιρειών Γιώτης-Μικρογεύματα Γρηγόρης και η Switzgroup του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala, σύμφωνα με το Βήμα Της Κυριακής. Ο τελευταίος αποδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά τροφίμων και ήδη έχει προχωρήσει σε δύο εξαγορές εντός του 2017, αποκτώντας την Olympic Foods και την CMS Bakey Solutions.

Τα παγωτά Δωδώνη τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν ζημιογόνα αποτελέσματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» και διατηρούν δυσανάλογα υψηλό δανεισμό, που έχει «κοκκινίσει» σε σχέση με τον τζίρο τους. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα εμφανίζει τζίρο 9 εκατ. ευρώ και τα δάνειά της ανέρχονται σε 32 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά διαθέτουν ένα ισχυρό δίκτυο 80 καταστημάτων σε πολύ καλές τοποθεσίες, το οποίο θα χρειαστεί από τον νέο επενδυτή 3-4 εκατ. ευρώ επενδύσεις για ανακαίνιση.

Ολόκληρο το θέμα στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Από: news.gr
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...